CSÓK NOSZVAJ :)

A legtöbb építési telek Noszvaj különböző övezeteiből, egy helyen

TELEK KERESŐ

Keresett kifejezés:
Övezet:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Alapterület (m2):
min.:
max.:
Ár tól-ig:
min.:
max.:

Családi közösségi terek

Noszvaj rendkívül gazdag azokban a terekben, amiket családi - családos szabadidős tevékenységeinkre használunk. Valójában ez azért alakulhatott ki így, mert a családok "el-elfoglaltak" egy-egy területet és organikus módon újraértelmezték azok térhasználatát :).

Bárhogyan is, de ma már 9 ilyen élménytér jött létre Noszvajon, amit az egriek is elkezdtek felfedezni.

És hogy melyek ezek a családi találkozópontok és melyiknek mi a profilja, azt most megosztuk Veled.

Síkfőkút

Ez a noszvaji családok pikniktere, ahol a kialakított bográcsozók mellet nagy rét található játszótérrel, egy kis helyitermék bolttal, amiben minden féle finomság fellelhető. Nem elhanyagolható a teret ölelő 2 gyönyörű tavunk sem, és persze az ezeket tápláló kristálytiszta vizű Szent-Imre forrásunk. Gyakran szervezünk ide gyerekprogramokat is. Számos túraútvonal kiinduló- és végpontja is egyben. Szeretjük, mert Noszvaj legtöbb pontjához közel van, így a mindennapjaink szerves részévé vált Síkfőkút.

Attila-forrás

A forrás és annak tövében lévő tó a Natura 2000 övezet része. Csendes sétákra ajánljuk, ahol a séta alatt sok madarat, pelkét csodálhatunk meg. Itt a TERMÉSZET az ÚR, ami örömmel látja és formálja az Őt TISZTELŐ családokat. Síkfőkúttól 5-600 méterre fekszik.

Várhegy

A Várhegy 669 méteren fekszik. Amire felsétál a család Síkfőkútról oda (kb 2 km) teljesen átéli azt, hogy miért hívják Noszvajt Magyarország legtisztább levegőjű falujának. A Várhegy tövében, Várkúton egy szép piknikhely és egy forrás található, ráadásként van ott egy hegyi futballpálya is.

Sportpálya

A sportot előbb említve a sportpálya kifelyezetten a focit, futást, sportlövést kedvelők tere számos egyéb lehetőséggel. Majálisainkat rendszerint itt tartjuk. Mellette egy játszótér is működik. 

Imány

Az Imány Noszvaj leghosszabb pincesora fölött található. Bizony, az Imány egy domb. Kultúr- és gasztroprogramok színtere. Az itt szervezett családosként induló rendezvények rendszerint estére "apás" rendezvénnyé válnak:). Kitűnő közösségi pont!

Kastélykert

A de la Motte kastély kertje egy színes fa és cserje egyedválasztékú kert kellemes sétautakkal, szórakozási lehetőségekkel. A mókusállománya elég gazdag :).
 
 

Gazdaház

Családos kemencés-sütögetős és kultúrprogramok helyszíne, ahol rendevények alkalmával a falusi kemencés sütemények színe-java kóstolható. Emellett játékos módon mutatja be azt, hogyan éltek a noszvajiak a 19. században az ott tartott múzeumpedagógiai foglalkozásokon keresztül.

Pocem

A noszvaji barlanglakásokból kialakított művésztelep művészeti szimóziumok helyszíne. A helyi kőkultúra, a néprajz iránt érdeklődők igényeit teljes körűen elégíti ki.

 

IKSZT

Az Önkormányzat zártterű helyszíne, ahol baba-mama klub, gyermekmegörző, jóga, és számos aprógyermekes téli program működik. Az anyukák és babáik nagy örömére!

Itt térképen is jelöljük számodra a családbarát pontokat: