CSÓK NOSZVAJ :)

A legtöbb építési telek Noszvaj különböző övezeteiből, egy helyen

TELEK KERESŐ

Keresett kifejezés:
Övezet:
Ár (Ft):
min.:
max.:
Alapterület (m2):
min.:
max.:
Ár tól-ig:
min.:
max.:

Noszvaji életstílus

Elvarázsol és nem ereszt - Gór-Nagy Miklós, világbajnok vízilabdázó

Elvarázsol és nem ereszt - Gór-Nagy Miklós, világbajnok vízilabdázó

Amikor az egri csapathoz szerződtem, tulajdonképpen nem is gondolkodtunk sokat, hogy hol lakjunk. Nem ismertük még Noszvajt, de barátaink már voltak a faluból, Balogh Gabiék. Őket hívtam, hogy “Helló, költöznénk Noszvajra. Kéne egy ház. Tudtok egyet?”. Tudtak és beköltöztünk egy fantasztikus házba, a Sport utcába. (Mert hova is költözhetne egy profi vízilabdázó, mint a Sport utcába?!) Mi Budapestről költözünk és nagyon hamar megszoktuk és megszerettük Noszvajt. Ez egy csodálatos hely. Tele van fiatal családdal, folyamatosan és láthatóan fejlődik, konkrétan minden van és mindig történik valami. Ha más nem, megérik a körte és kopog a szomszéd (Helló Peti!), hogy nosza, itt az idő megcsinálni a cefrét. Noszvajon lakni élmény. A vízilabda azóta visszaszólított Budapestre, de azt, amit Noszvajtól kaptunk soha nem felejtjük el. Pláne, mivel nekünk is van már ott házunk és ha csak tehetjük visszajárunk a faluba. Noszvaj ilyen. Elvarázsol és nem ereszt el többet. És ez a legjobb dolog, ami történhetett velünk!

A Balázs család története

A Balázs család története

Mi mindketten nagyvárosból érkeztünk és lettünk gazdái a nagyapai örökségből ránk maradt parasztháznak. Nagyon izgalmas és kalandos volt számunkra újragondolni immár falusi viszonyok között folytatott életünket. Sok mindent elveszítettünk de még többet nyertünk a váltással. Nincs kar-nyújtásnyira a színház és a mozi.Most a rét és az erdő kezdődik ott. Nem korzózunk és kávézunk a téren, helyette megpihentetjük szemünket a tavakon, és a forrásból merítünk vizet. Miután gyerekeink születtek még fontosabbá vált mindez. Felbecsülhetetlen az, hogy a gyerekek a szabadban lehetnek egész nap. Ha elcsatangolnak vagy bajba kerülnek, biztos lehetek benne hogy valaki kézen fogja őket és segít nekik.
Az óvoda udvaron mókus lakmározik, iskolában a gyereket név szerint ismeri mindenki, az utcán ha elindulsz, valaki biztos megkérdezi, hogy merre mész? Itt, közel a természethez, egy kis közösség tagjaként nagyon jó élni.

Megállt az idő – Fülöp Eszter, korábban HR-s, ma vendégház tulajdonos

Megállt az idő – Fülöp Eszter, korábban HR-s, ma vendégház tulajdonos

Egyszer volt, hol nem volt, anno 2013. évében, egy szikrázóan napos szeptember végi szombaton, Noszvajra vezetett az utunk… A Farkaskő Noszvaji Barlang Művésztelep egyik barlangjába tervezett üveghuta kialakításának szakmai támogatása miatt látogattunk a Pocembe. A nap során valahogy elfelejtettük, hogy van egy rohanós, stresszes, multinacionális vállalatok által diktált életünk: nem néztük az óránkat, nem ellenőriztük az emailjeinket, hagytuk, hogy egyszerűen csak jól érezzük magunkat. Megragadott minket a hely, elsősorban a barlanglakások környékének természeti-emberi vonzása, illetve a friss és tiszta levegőjű falu nyugalma. Budapestre visszatérve nem sokat teketóriáztunk: eldöntöttük, hogy Noszvajon szeretnénk megvalósítani álmainkat. Elhatározásunkkal nem csak egy mesébe illő környezetet kaptunk, hanem fantasztikus barátokat, egy nyitott közösséget, amelyben mi is és gyermekünk is megtalálta a helyét. Egy olyan mesébe csöppentünk, amely nem tud kifogyni a csodákból!

Ideális távmunkahely, csodálatos környezet - Nagy Miklós, informatikus

Ideális távmunkahely, csodálatos környezet - Nagy Miklós, informatikus

5 éve költöztünk Noszvajra. Egy élhető falut kerestünk a Bükk környékén, ahonnan - távmunka miatt - viszonylag könnyen fel lehet jutni a fővárosba - akár tömegközlekedéssel is.
Ezt tulajdonképpen megkaptuk, ráadásként pedig még ezeket: kedves szomszédok, barátok és egy élő közösség a helyi református illetve baptista gyülekezetben.
Ezeken felül, ha szeretsz kirándulni, vagy kerékpározni a hegyekben, értékeled, hogy nyáron nem kell a boltba menni paradicsomért, hanem elég csak kiugrani a saját veteményeskertedbe, akkor Noszvaj ideális választás Számodra is!

Jó közösség, valós értékek mentén - Szabó Péter, online marketing tanácsadó

Jó közösség, valós értékek mentén - Szabó Péter, online marketing tanácsadó

Több év után költöztem vissza Noszvajra abból a célból, hogy a gyermekeim olyan környezetben nőjenek fel, amit valójában megérdemelnek. Fontos volt számunkra a családbarát miliő (babaprogramok, szép erdős területek, tiszta levegő, jó gasztro-programok, kis falusi rendezvények) a jó közösség és a minőségi vidéki élet (Helyi hentesek, pékség, sajtos, helyi szolgáltatók, és persze a saját veteményeskertünk, amit a feleségem imád :) ).
Munkámat "home office" végzem, így nem kellett kompromisszumot kötnöm a lakóhely tekintetében. Ajánlom mindenkinek Noszvajt, aki online-hoz kapcsolódó munkát végez ;).
Emellett nagyon jó az óvoda és az iskola is. A családunk számára a legjobbat választottuk, ezért döntöttünk Noszvaj mellett!